Aanleg glasvezel op bedrijventerrein Mijdrecht gestart!

21 januari, 2019.

De digitale infrastructuur op een bedrijventerrein moet van topkwaliteit zijn om nu én in de komende tientallen jaren economisch te kunnen concurreren met andere terreinen. Dat geldt ook voor het bedrijventerrein Mijdrecht. 
Ondernemersvereniging VIB zette vanmorgen samen met het projectteam Zakelijk Markt en de lokale ICT-dienstverleners de symbolische eerste schop in de grond op het bedrijventerrein in Mijdrecht. Daarmee is het startsein gegeven om bijna alle bedrijven op het industrieterrein te voorzien van een glasvezelaansluiting. 
Rein Kroon, wethouder van de gemeente De Ronde Venen, is verheugd over de komst van nieuwe glasvezel op het bedrijventerrein in Mijdrecht: “Glasvezel is belangrijk voor de verdere ontwikkeling van het bedrijventerrein. Bedrijven kunnen eigenlijk niet zonder. Dat blijkt uit het hoge aantal aanmeldingen. Ik ben blij dat vandaag het startschot is gegeven voor de aanvang van de graafwerkzaamheden”.

Selecta Infratechniek is eerder al begonnen met de voorbereidingen voor de aanleg en heeft inmiddels bij de bedrijven, die gedurende de vraagbundeling een abonnement hebben afgesloten, de exacte locatie van de glasvezelaansluiting vastgesteld. De resterende ondernemers op bedrijventerrein Mijdrecht kunnen binnenkort een bezoek van Selecta verwachten om te bepalen waar de glasvezelaansluiting gemaakt gaat worden.