Diensten

Civiele werkzaamheden

De kabels van een glasvezelnetwerk gaan door een leidingennetwerk van duizenden. Selecta Infratechniek, gespecialiseerd in de aanleg van glasvezelnetwerken, voert dagelijks graafwerkzaamheden uit. De werknemers van Selecta Infratechniek zijn bedreven in het graven van geulen om leidingen aan te leggen, waar de glasvezelkabels doorheen worden geblazen.

Als het graafwerk is afgerond en de buizen op de juiste plek liggen, dan zorgt Selecta Infratechniek ervoor dat de straat, het plein en de parkeerplaats er weer als vanouds uitziet. Na de aanleg van de bestrating en eventueel boorwerk, worden de glasvezelkabels in de buisleidingen geblazen. Dat gebeurt met een snelheid van zo’n 50 tot 100 meter per minuut. Als de kabel vervangen moet worden gebeurt dat met dezelfde techniek. Dan hoeft er niet opnieuw gegraven te worden. Selecta Infratechniek geeft ook voorafgaand aan het werk advies over de beste plek om te graven en kabels neer te leggen. Neem contact op met één van onze professionals om de mogelijkheden te bespreken. 

Montage en huisaansluitingen

De aanleg van een glasvezelnetwerk is nog niet afgerond als de leidingen in de grond liggen en de bestrating weer netjes is teruggelegd. Selecta Infratechniek zorgt ervoor dat het netwerk ook bij mensen thuis wordt aangesloten.

Voordat de monteurs de aansluiting bij iemand thuis kunnen realiseren, moeten ze eerst zorgen voor de montage buiten het huis. Ze zorgen voor verbinding tussen de wijkcentrale en het ondergronds distributiepunt en leggen de kabels vanuit het distributiepunt door naar de woning. Aan één wijkcentrale kunnen in totaal 2400 huishoudens worden verbonden.

Het bedrijf zorgt er in de meeste gevallen voor dat er in de tuin nauwelijks gegraven hoeft te worden. Het glasvezelnetwerk wordt aangelegd tot aan de tuin, waarna de kabel met een ‘raket’ onder de tuin naar de voorgevel van het huis wordt geschoten. De monteur zorgt er daar voor dat de kabel ook daadwerkelijk in het huis wordt geplaatst.

De monteur controleert na afloop altijd de kwaliteit van de kabel. Daarbij wordt ook gekeken of er mogelijk ergens een kink in de kabel zit. Als het glasvezelnetwerk volledig is aangesloten in huis, betekent dat nog niet dat iemand meteen verbinding heeft. In het ‘wijkcentrum’, het verzamelpunt van huisaansluitingen, zorgt Selecta ervoor dat de huishoudens die moeten zijn aangesloten op het netwerk ook daadwerkelijk aangesloten zijn. Ook die dienst wordt door Selecta Infratechniek geleverd. Zo krijgt de aannemer per dag zo’n 600 aanvragen om klanten aan- of af te sluiten, omdat ze bijvoorbeeld zijn veranderd van aanbieder.

Storingsdiensten

Storing in het glasvezelnetwerk? Last van een slechte verbinding? De monteurs van Selecta Infratechniek lossen de storing binnen 24 uur op. Ze staan dag en nacht paraat om de glasvezelkabel door te meten, het probleem op te sporen en de storing te verhelpen.

De storingsdienst van Selecta Infratechniek is beschikbaar in heel Nederland. Ook internationaal zijn storingsploegen van het bedrijf actief, waaronder Duitsland & België.