Hengelo aan de slag met aanleg glasvezel

29 augustus, 2019.

De werkzaamheden in Hengelo zijn al in volle gang. Het streven is om komende jaren 27.000 adressen te voorzien van een aansluiting. Enkele jaren geleden is Hengelo-Noord al aangesloten op glasvezel. 
 Wethouder Gerrits zei maandagmorgen ‘heel blij’ te zijn dat nu ook de rest van de stad snel internet krijgt. „Het is ontzettend belangrijk voor Hengelo om een betrouwbaar netwerk te hebben met voldoende capaciteit. We worden beter digitaal bereikbaar.”
Gerrits benadrukte dat Hengeloërs kunnen zelf kiezen of ze aangesloten willen worden en via welke provider. KPN is verantwoordelijk voor aanleg en beheer, maar het is een open netwerk. Dat wil zeggen dat naast KPN ook andere providers hun diensten kunnen aanbieden.
Voor de aanleg van glasvezel zal straks ook weer gegraven moeten worden in de straten in de binnenstad die nog maar net van nieuwe bestrating zijn voorzien (zoals de Enschedesestraat en Langestraat ) of binnenkort nog op de schop gaan. „Jammer dat we het niet kunnen combineren”, aldus de wethouder. Maar volgens hem was dat praktisch niet mogelijk.